Приключва Срещата На Тема “Укрепване На Социалния Диалог В Новите Държави – Членки В Областта На Изпълнителските Изкуства”

Приключва Срещата На Тема “Укрепване На  Социалния Диалог В Новите Държави – Членки В Областта На Изпълнителските  Изкуства”


        Днес в 16.00 ч. в хотел „Рила” в София приключва срещата на тема “Укрепване на социалния диалог в новите държави – членки в областта на изпълнителските изкуства”. След края на форума участниците ще дадат изявления за медиите.
       Срещата, която продължи три дни, е организирана със съдействието на Европейската комисия за култура и образование. Участниците в нея са ръководители на работодателски и синдикални организации от 11 европейски държави. От българска страна имаше ръководители на културни институти от страната и представители на синдикални организации и творчески съюзи.
        Първият ден /”В кухнята на оркестъра”/ бе посветен на различните по статут оркестри, организацията на труда, заплащане, гастролна дейност, авторско и сродно право и статута на оркестрантите.
Вторият и третият ден от срещата бяха организирани в две пленарни заседания и няколко работни сесии, където се обмени опит от европейската практика и българската действителност.



Времето