Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Връчи Дипломи На Абитуриентите От Национален Комплекс По Културата В Горна Баня

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Връчи Дипломи На Абитуриентите От Национален Комплекс По Културата В Горна Баня


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов връчи днес дипломи на абитуриентите от Национален комплекс по културата в Горна Баня. Тържествената церемония, на която присъства и посланикът на Италия Джан Батиста Кампаньола, се състоя в Слънчевата зала на Националния исторически музей в Бояна.
        Директорката на училището Величка Велянова поздрави зрелостниците, като изтъкна, че 56-те момичета и момчета от Випуск ‘2007 завършват с изключително висок успех и заради него голяма част от тях вече са приети в престижни международни учебни заведения.
        Министър Стефан Данаилов приветства младежите от лицея и сподели, че „дипломите са важни, но знанията и опитът са още по-важни и затова нашите студенти, където и да отидат по света, впечатляват всички”.
        Той пожела успешен старт в живота на всички абитуриенти от Випуск ‘2007 и не скри, че се гордее с техните изключително високи постижения в учебния процес.
Н. Пр. Джан Батиста Кампаньола се обърна към зрелостниците на лицея в Горна Баня като към „посланици на България в Италия и по света”. Дипломатът подчерта, че в отношенията между държавите са важни не само политиката и икономиката, но и културата, която преодолява всички граници.
        От името на зрелостниците пълният отличник Тома Томов благодари на учителите за всеотдайността им и предизвика ръкопляскания с думите си: „Лицеят в Горна Баня е навсякъде в Европа и по света, където сме ние, неговите възпитаници!”
        Национален комплекс по културата с лицей за изучаване на италиански език и култура с участието на Република Италия е едно от 23-те училища по изкуствата и по културата към МК.

 






Времето