Изложба На Художника Андрей Енгелман От Киргизстан Се Открива В Зала „Средец” На 29 Юни

Изложба На Художника  Андрей Енгелман От Киргизстан Се Открива В Зала „Средец” На 29 Юни


        На 29 юни 2007 г. от 18.00 часа в галерия "Средец" на Министерството на културата на бул. „Ал.Стамболийски 17” се открива изложба живопис на киргизския художник Андрей Енгелман.
40-те картини, които художникът Андрей Енгелман от Киргизстан ще представи в изложбена зала „Средец” на Министерството на културата, са създавани от автора в продължение на 7 години. В творбите, с размери 90/90 см., се използва смесена техника и стилът им може да се нарече „етно-символичен наивизъм”. Авторът специално не използва черния цвят, като че ли да подчертае, че в живота винаги има място за радост. 
        Андрей Енгелман е роден през 1967 г . в Бишкек, Киргизстан. През 1991 г. той участва в изографисването на храм „Свети Владимир” в Бишкек (иконопис). Художникът се е представял с изложба в галерия „Елит", Хамбург, Германия. Участвал е в конкурс за изработка на герба на Министерството вътрешните работи в Бишкек, Киргизстан. През 2003 г. е участвал в изложба в Маями, САЩ, с 8 картини. През 2005 г. творецът реди самостоятелна изложба в Посолството на САЩ в Бишкек, като участва и в изложба в Американската агенция за Международно развитие, Мисия за Централна Азия - Алмати, Казахстан. Авторът има откупени картини за частни колекции в САЩ, Швейцария, Финландия, Великобритания, Южна Корея, Република Чехия, Египет, Германия, Русия, Казахстан.
        Изложбата „Андрей Енгелман – живопис” в зала „Средец” на МК ще продължи до 8 юли т. г.

 






Времето