Генералният Директор На Световната Организация По Интелектуална Собственост Д-Р Камил Идрис Пристига В България На 5 Юли По Покана На Министъра На Културата Проф. Стефан Данаилов

Генералният Директор На Световната Организация По Интелектуална Собственост Д-Р Камил Идрис Пристига В България На 5 Юли По Покана На Министъра На Културата Проф. Стефан Данаилов


        На 5 юли /четвъртък/ 2007 г. по покана на министъра на културата проф. Стефан Данаилов в България пристига генералният директор на Световната организация по интелектуална собственост / СОИС / д-р Камил Идрис.
        По време на посещението си в България д-р Камил Идрис ще се срещне с министъра на културата проф. Стефан Данаилов. На работна вечеря на 5 юли двамата ще обсъдят ролята на основните културните индустрии в националната икономика, както и по-нататъшното развитие на отношенията между СОИС и България.
        По време на визитата си на 5 юли д-р Камил Идрис ще бъде приет от президента Георги Първанов. Генералният директор на Световната организация по интелектуална собственост ще се срещне със зам.-министъра на външните работи Любомир Кючуков и с председателя на Патентното ведомство Костадин Манев.
        Д-р Камил Идрис ще участва в представянето на резултатите от изследването „Икономически принос на авторскоправните индустрии в националната икономика”, което бе извършено от екип начело с доц. Иван Чалъков по методика на световната организация. Дискусията ще се състои в Голямата конферентна зала на УНСС.
        Изследването е първо по рода си в България и показва ролята на основните културни индустрии в националната икономика като бързоразвиващи се и механизмите те да се превърнат в един от двигателите на икономическия растеж през следващите години.
       На представянето ще присъстват ректорът на УНСС проф. Борислав Борисов, зам.-министърът на културата Ина Килева, председателят на Патентно ведомство Костадин Манев, както и представители на индустриите, дружествата за колективно управление на права, общественици, граждани, студенти. Д-р Камил Идрис е „Доктор Хонорис Кауза” на УНСС.

Програма на посещението на д-р Камил Идрис по часове:
5 юли /четвъртък/ 2007 г.


12:20 ч. – пристигане на д-р Камил Идрис на летище „София”;
13:00 ч. – Среща на д-р Камил Идрис с председателя на Патентно ведомство Костадин Манев (в Патентно ведомство);
14:00 ч. – Голяма конферентна зала на УНСС – Представяне на резултатите от изследването „Икономически принос на авторскоправните индустрии в националната икономика”;
15:00 ч.-15.30 ч. – Пресконференция в малката конферентна зала в УНСС (до Голяма конферентна зала на УНСС);
16:00 ч. – Среща на д-р Камил Идрис с президента Георги Първанов (в Президентството);
17:30 ч. – Среща на д-р Камил Идрис с Любомир Кючуков, зам.-министър на външните работи (в МВнР);
20:30 ч. – Работна вечеря на министъра на културата проф. Стефан Данаилов и д-р Камил Идрис (в р-т „Класик” в сградата на МК).