Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Се Срещна С Комисаря На „Европейския Културен Сезон 2008” Лоран Бюрен Де Розие

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Се Срещна С Комисаря На „Европейския Културен Сезон 2008” Лоран Бюрен Де Розие


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов се срещна днес с комисаря на „Европейския културен сезон 2008” Лоран Бюрен де Розие.
        Лоран Бюрен де Розие връчи на министър Данаилов покана България да участва заедно с останалите 26 страни – членки на Европейския съюз в „Европейски културен сезон”, който ще бъде организиран от Франция през втората половина на 2008 г. Френското правителство реши по-рано, по повод френското председателство на Европейския съюз, което е през втората половина на 2008 г., да организира тази голяма културна проява. Пред френската публика ще бъде представено творческото многообразие на европейските култури чрез серия големи изяви – фестивали, биеналета, изложби, участия на творчески групи. Предвижда се цяла поредица от 26 тандемни проекта за сътрудничество между творци или артистични групи, в които да участват представители на Франция и на всяка от държавите-членки на ЕС.
        Министър Данаилов благодари на комисаря на „Европейския културен сезон 2008” Лоран Бюрен де Розие за поканата, която дава възможност на България да покаже пред Европа своята уникална култура. Работата по подготовката на страната ни за участие в „Европейския културен сезон 2008” ще започне още в следващите месеци.