Велинградските Празници На Културата Продължават До 27 Юли

Велинградските Празници На Културата Продължават До  27 Юли


        
        Започналитне във Велинград Празници на културата ще продължат до 27 юли.
        На 6 юли т.г. пред община Велинград с тържествена церемония по    издигане знамената на България, Европейския съюз и Велинград бяха открити ВЕЛИНГРАДСКИ ПРАЗНИЦИ НА КУЛТУРАТА 2007 г. В същия ден с традиционния парад-дефиле и концерт на духовите оркестри и мажоретни състави започнаха изявите на участниците.
        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати поздравителен адрес до организаторите, участниците и гостите на тържествата.
        Велинградски празници на културата се организират от 1972 г. Всяка първа събота на месец юли в рамките на тържествата се отбелязва и Денят на Велинград. Тази година той беше честван на 7 юли.
За 35-та поредна година в китния родопски град, за да покажат изкуството си, дойдоха участници от Македония, Сърбия, Полша, Турция, както и различни театрални и музикални състави от страната.
     
 ''Водно шоу'' на емблематичното за Велинград езеро Клептуза, дефиле и концерти на духовите оркестри и мажоретни състави, тържествен концерт-заря, бяха включени в празничната програма за Деня на града.
       
Детското шоу ''Гоцомецания'', базар на занаятите, концерт на група P.I.F., фолклорни концерти на гостуващи състави от Куманово, Белград, изложби и театрални постановки, литературни вечери, са включени в програмата на тазгодишните празници на културата във Велинград. Те ще продължат до 27 юли и ще приключат с постановка на гостуващ театрален състав от град  Люлебургас, Турция .