Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Се Срещна Днес С Новоназначения Посланик На Република Франция У Нас Н. Пр. Етиен Монтен Дьо Понсен

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Се Срещна Днес С Новоназначения Посланик На Република Франция У Нас Н. Пр. Етиен Монтен Дьо Понсен


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов се срещна днес с новоназначения посланик на република Франция у нас Н. Пр. Етиен Монтен дьо Понсен.
        Новоназначеният посланик изрази задоволството си от изключително активното развитие на връзките между двете страни в сферата на културата. Дипломатът изказа своята благодарност към министър Данаилов за съдействието, оказано на френската страна за  сградата на пл. «Славейков» в София, където след приключване на ремонтни работи ще се настани Френският културен институт.
        На срещата беше обсъдено участието на България в «Европейския културен сезон 2008», който съвпада и с председателството на Франция на ЕС догодина. Министър Данаилов подчерта, че това е изключително добра възможност за популяризирането на българската култура във Франция.
        Проф. Стефан Данаилов запозна госта си с активните действия, които Министерството на културата предприема по реставрацията, консервацията и социализацията на българското културно-историческо наследство. От своя страна посланик дьо Понсен изрази възхищението си от изложбата „Златото на траките, съкровища на България”, която през м. октомври 2006 г. гостува в прочутия музей „Жакмар – Андре” в Париж.
 
 
 
 


Времето