На 21 Юли От 13.05 Ч. Бнт Ще Излъчи Първа Част На Фолклорния Спектакъл „Огънят Български”

На 21 Юли От 13.05 Ч. Бнт Ще Излъчи Първа Част На Фолклорния Спектакъл „Огънят Български”


        На 21 юли /събота/ от 13.05 ч. зрителите на Българската национална телевизия ще могат да видят първа част на уникалния фолклорен спектакъл "Огънят български". Той беше представен безплатно за публиката на 20 юни т.г. в зала 1 на НДК. Организатор на музикално-танцовия спектакъл е Министерството на културата. Концертът бе осъществен изцяло от дарителски средства.
        Спектакълът "Огънят български", чийто режисьор е Стефан Мушатов, е атрактивно съчетание на ярки образци на народното музикално творчество. Той е вдъхновен от уникалната палитра на нашия фолклор, представен от емблематични изпълнители от всички фолклорни области. На 20 юни в зала 1 на НДК най-хубавите си песни изпяха Христина Лютова, Янка Рупкина, Надка Караджова, Олга Борисова, Калинка Вълчева, Елена Божкова, Даниел Спасов, Дарина Славчева, братя Митеви. Свириха група "Булгара" и оркестър с ръководител Христофор Раданов. В целия си блясък от пъстри и разнообразни носии танцуваха младите таланти от Националното училище за танцово изкуство. Сред гостите беше и ръководителят на балетен ансамбъл „The Washington Ballet” Септим Уебър.
        Идеята за спектакъла "Огънят български" се роди миналата година на събора "Рожен", събрал под открито небе хиляди почитатели на българския фолклор.
        Снимки от спектакъла "ОГЪНЯТ БЪЛГАРСКИ" можете да видите тук.




Времето