Обжалване Спря Изпълнението На Решение На Вкс

Обжалване Спря Изпълнението На Решение На Вкс


        Министерството на културата в изпълнение на своите правомощия на стопанин на ДКИ КЦ „Двореца” Балчик е обжалвало действията на съдия изпълнителя по решение на ВКС № 513/30.05.07г. Действията по изпълнителния лист са спрени за срок от 21 дни.
        По повод разпространеното по-рано съобщение от пресцентъра на Софийския университет, министерството на културата уточнява, че „Двореца” Балчик е собственост на Република България. Спорът между Софийския университет и ДКИ КЦ „Двореца” Балчик е само за правата на ползване и управление на част от полумасивна постройка, оранжерии и складове. С цитираното решение на ВКС № 513/30.05.07г. се предоставят права на управление на Софийски университет, но не и на собственост върху изброените складове и съоръжения. Към настоящия момент същите са собственост на Република България.
        „Двореца” Балчик става собственост на Българската държава по силата на Спогодба от 1970г., с която Социалистическа  Република Румъния продава на Народна Република България Двореца на румънската кралица Мария.


Времето