Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Дари Ценна Църковна Утвар На Новия Православен Храм В С. Минерални Бани

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Дари Ценна Църковна Утвар На Новия Православен Храм В С. Минерални Бани


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов, който участва на 22 юли т.г. в ритуала по освещаването на новия православен храм „Свети Георги” в с. Минерални бани, Хасковска област, дари на новата църква специален дар – ценна църковна утвар. Пловдивският митрополит Николай благодари сърдечно на министъра на културата за драгоценния подарък.
        Министър Данаилов поздрави стотиците миряни, дошли на освещаването на храма и пожела след година стените на църквата да бъдат изографисани. Той обеща да разговаря с ръководството на Националната художествена академия за изписването на храма. 
        Освещаването и първата света литургия бяха отслужени от Пловдивския митрополит Николай. Специално за да поздравят християните от Минерални бани, пристигнаха изпълнителите от прочутата фолклорна група на смолянското село Гела.
        Строителството на църквата „Свети Георги” в с. Минерални бани започна през 1995 г. и бе осъществено основно с дарителски средства. Това е първият православен храм, който е построен през последните 100 години в община Минерални бани и е единственият в курортното селище. Изграждането на храма започна по идея на инициативен комитет с председател Станко Янков. Голяма част от средствата са дарени от членове на „Ротари” клуб в Хасково.

 


 


 


 






Времето