Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Близките На Големия Български Актьор Константин Коцев

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Близките На Големия Български Актьор Константин Коцев


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати съболезнователен адрес до близките на големия български актьор Константин Коцев. В съболезнованието на министър Данаилов се казва:

        „Скърбя дълбоко за непрежалимия Константин Коцев.
        В такива моменти, когато България осиротява с още един блестящ талант, сякаш думите губят силата си и колкото и красиви и изпълнени с признателност да са те, не е достатъчно, за да изразим цялото преклонение пред човека и актьора Константин Коцев.
        С уникалното си присъствие на сцената и на екрана той доказа, че няма малки и големи роли, а малки и големи актьори. Сътворените от него образи остават за поколенията в съкровищницата на българското театрално и киноизкуство.
         За приятелите той беше просто Пацо. Зрителите го приемаха като един от тях, защото човешката му доброта и невероятното му дарование правеха и най-трудните неща в живота поправими. Умееше да обича безкористно, раздаваше себе си без остатък и публиката му отвръщаше с цялата си любов и признателност.
        Поклон, дълбок поклон пред таланта на Константин Коцев, написал достойно Незабравимата страница на живота си !”
 
 
 
 


Времето