Ректорът На Софийския Университет „Св. Климент Охридски” Проф. Боян Биолчев Прие Поканата На Министъра На Културата Проф. Стефан Данаилов

Ректорът На Софийския Университет „Св. Климент Охридски” Проф. Боян Биолчев Прие Поканата На Министъра На Културата Проф. Стефан Данаилов


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов получи днес писмо от ректора на Софийския университет „Св. Климент Охридски” проф. Боян Биолчев, в което той приема отправената му от министъра в понеделник, 27 август, покана за среща за обсъждане на по-нататъшните взаимоотношения при изпълнение на Решението на Министерски съвет от 23 август т.г.
        В писмото се казва:
 
        „Уважаеми г-н министър,
        Въпреки дълбокото ми убеждение, че този разговор би имал смисъл преди решението на Министерския съвет за Университетската ботаническа градина в гр. Балчик, аз съм готов да се срещна с Вас. За съжаление датата 3 септември е неподходяща, тъй като аз няма да бъда в София, но мога да се срещна по всяко време в периода между 10 и 11 септември или 17 и 18 септември 2007 г.
        Като използвам случая, за да се извиня за несъответния и неакадемичен тон на директора на Университетската ботаническа градина, д-р Красимир Косев, за недопустимия начин на обръщение към министъра на културата на Република България, за което същия служител на Университета е административно наказан, все пак държа да Ви кажа, че Софийският университет „Св. Климент Охридски” ще продължи усилията си в защита на научното си достояние и националното си достойнство.”
 
        Министър Данаилов прие срещата да се състои на 11 септември 2007 г. в Министерство на културата, като предлага часът да бъде определен от  проф. Боян Биолчев.