Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Проведе Среща С Девет Творчески Съюза За Въвеждането На Плоския Данък

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Проведе Среща С Девет Творчески Съюза За Въвеждането На Плоския Данък


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов възложи на работна група специално изследване за положителните и отрицателните ефекти за свободните професии в сферата на изкуството и културата при евентуалното въвеждане на 10 – процентен плосък данък.
        Професор Данаилов покани в Министерството на културата председателите на деветте творчески съюза в България. На проведената работна среща беше представено и обсъдено готовото изследване за ефекта от евентуалното въвеждане на плоския данък върху свободните професии.
        След края на дискусията министър Данаилов възложи на специалистите от Министерството на културата да изискат допълнителна информация от НАП, с която екипът, изготвил изследването, да продължи проучването си за ефекта от въвеждането на новите данъчни параметри.
        Министърът на културата пое ангажимент да запознае министъра на финансите Пламен Орешарски и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров с резултатите от изследването на този етап и със становището на творческите съюзи в България.