Във Варна Започва Ііі – Ият Национален Фестивал На Етносите „България За Всички”

Във Варна Започва Ііі – Ият Национален Фестивал На Етносите „България За Всички”


        На 1 и 2 септември във Варна ще се проведе ІІІ – ят Национален фестивал на етносите „България за всички”. Събитието се провежда с подкрепата на Министерство на културата и се организира от Народно читалище „Христо Ботев” и община Варна.
        Във фестивала „България за всички” ще участват състави на арменци, армъни, власи, евреи, роми, руснаци, румънци, каракачани, турци, за да представят традиционни танци, музика и обичаи на своите етническите общности.
Третият национален фестивал на етносите се провежда под патронажа на кмета на община Варна. Тази година сцена за изявите ще бъде Летният театър.
        „България за всички” се утвърди като значимо събитие не само в обществения живот на град Варна, но и в Националния  културен календар. Той се провежда всяка година през месец септември с основна цел да показва и стимулира развитието на културното многообразие в нашата страна. Форумът дава възможност на широк кръг от хора да се запознаят със специфичната култура на етническите общности у нас. За участниците се предлага богата програма, включваща природните и културни забележителности на Варна.
        Организаторите предвиждат фестивалът да прерасне в международен, като тази година са поканени за първи път гости от Румъния.





Времето