Министерството На Културата Обяви Сесии За Финансова Подкрепа На Творчески Проекти В Областта На Театралната Дейност И На Музикалното И Танцовото Изкуство

Министерството На Културата Обяви Сесии За Финансова Подкрепа На Творчески Проекти В Областта На Театралната Дейност И На Музикалното И Танцовото Изкуство


        Министерството на културата обяви сесии за финансова подкрепа на творчески проекти в областта на театралната дейност и на музикалното и танцовото изкуство.
        Сесията за финансиране на проекти за театрална дейност e в направление “Разпространение на театрални спектакли на територията на страната”. Подкрепата се определя чрез конкурс по документи, в който могат да участват юридически лица, независимо от техния статут, регистрирани в Информационния регистър на културните организации в МК и в регистъра на лицата, осъществяващи професионална дейност в областта на театъра, който се води от Дирекция “Театър, вариететно и цирково изкуство”.  
        Сесията за финансова подкрепа на творчески проекти в областта на музикалното и танцовото изкуство е в следните направления: професионално изпълнителско изкуство и школувано хорово пеене; професионално танцово изкуство и музикално творчество. Приоритет на сесията са “Детски и младежки програми и музикално-образователни проекти”. Подкрепата се определя чрез конкурс по документи, в който могат да участват юридически лица, осъществяващи професионална дейност в областта на музикалното и танцово изкуство, вписани в Регистъра на дирекция "Музика и танц".
Повече информация за сесиите за финансова подкрепа може да бъде намерена на адреси: http://www.mc.government.bg/contestsc.php?c=282 и http://www.mc.government.bg/contestsc.php?c=281.


Времето