Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Преподавателите И Учениците От Средните Училища По Изкуствата И По Културата

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Преподавателите И Учениците От Средните Училища По Изкуствата И По Културата


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов поздрави преподавателите и учениците от средните училища по изкуствата и по културата по повод първия учебен ден - 15 септември. В поздравлението на министър Данаилов се казва:
 
         „Поздравявам ви сърдечно с началото на новата учебна година! Пожелавам ви за всички вас тя да бъде ползотворна, богата на успехи, откривателства и творчески изяви!
Скъпи преподаватели,
        Училището винаги е било духовно огнище за българина. Да си учител е призвание, което вие носите с гордост и отговорност в тези трудни години. Създаването на националната мощ на нацията започва от ученическия чин и се превръща в най-стойностното капиталовложение на обществото ни, затова вашият труд е неоценим.
Млади приятели,
       Широко отворените ви очи, мечтите ви, любопитството, с което попивате света, ми дават увереност, че вашите многоцветни дарования ще множат богатството на българската култура. Горд съм, че талантите на България винаги са редили страната ни на достойно място в Европа и света.
        НА ДОБЪР ЧАС ПО ПЪТЕКАТА НА ЗНАНИЕТО! ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!”
 


Водещи новини

Времето