Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Поздравление До Организаторите, Участниците И Гостите На Националните Празници На Изкуството В Чирпан

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Поздравление До Организаторите, Участниците И Гостите На Националните Празници На Изкуството В Чирпан


         Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати поздравление до организаторите, участниците и гостите на Националните празници на изкуството в Чирпан, които на 21 септември т.г. /петък/ ще се проведат за 8-ми пореден път. Техен основен организатор е известният български художник Никола Манев, със съдействието на Община Чирпан и на Къщата-музей „П. К. Яворов” в Чирпан. Едноименната галерия „Никола Манев” в Чирпан ще събере на едно място изтъкнати български изпълнители и творци: Лили Иванова, Йорданка Христова, Катя Филипова, Митко Щерев, Любомир Левчев. В галерия „Никола Манев”, която чества своята осма годишнина, ще бъде показана експозиция от творби на български художници със свой принос в Европа. Надсловът на тазгодишните празници е „Чирпан поздравява Европа”.
         В приветствието на министър Данаилов до организаторите, участниците и гостите на Националните празници на изкуството в Чирпан се казва:
        „Поздравявам ви с тържественото честване на осмата годишнина на Художествена галерия „Никола Манев”.
Трудът и любовта, с която вие организирате тези празници на изкуствата, ми дават надежда, че силата на родния гений да ражда, развива и извисява вкуса на българина към красотата на творчеството няма да пресъхне.
        
Талантите на Чирпан многократно са потвърждавали максимата, че културата е най-прекият път за общуване между нас, защото преодолява границите и доказва, че нравствените идеали и любовта към България са вечни и неотменими. Поздравявам Никола Манев за вдъхновения му талант да запази за поколенията ценното наследство на творците, наредили страната ни на достойно място в голямото европейско семейство, организирайки тези празници на Духа в родния си град”.