Изложба От Плакати „Визия За Библиотеката” Отвори Врати Във Варна

Изложба От Плакати  „Визия За Библиотеката” Отвори Врати Във Варна


        На 22 септември 2007 г. в Регионална библиотека «Пенчо Славейков», в сътрудничество с Гьоте институт и Съюза на библиотечните и информационни работници (СБИР), бе открита документална изложба от плакати на библиотечна архитектура «Визия за библиотеката».
        Официални гости на откриването бяха: Георги Пирински - председател на Народното събрание на Република България, проф. д-р Клаудия Лукс - президент на Международната федерация на библиотечните асоциации (IFLA), Кирил Йорданов - кмет на Община Варна и Петър Кандиларов – областен управител на Варненска област. Георги Пирински и Клаудия Лукс получиха почетния знак и карта на Регионалната библиотека с пожелание да станат нейни активни читатели.
        Експозицията представя новопостроени и адаптирани сгради на библиотеки от целия свят в 23 фотоплаката, които илюстрират как библиотеките се вписват в архитектурния облик на общините и успешно изпълняват мисията да осигуряват информация, да бъдат места за общуване, за обмен на идеи и средище на културни събития.
        Да има разговор за библиотеките и те да бъдат в дневния ред на обществото, това е посланието на пътуващата изложба, която може да бъде видяна от 22 септември до 5 октомври 2007 г. във фоайето на библиотеката.     



   
 


Водещи новини

Времето