Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Творческите Състави В България С Началото На Новия Творчески Сезон

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Поздрави Творческите Състави В България С Началото На Новия Творчески Сезон


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов поздрави творческите състави в България с началото на новия творчески сезон. В поздравлението на министър Данаилов се казва:
 
        „СКЪПИ КОЛЕГИ И ПРИЯТЕЛИ,
 
        Поздравявам ви сърдечно с началото на новия творчески сезон.
        Пожелавам ви в следващите месеци да намерите най-точния адрес за интереса на Вашите верни почитатели, които отново да изпълнят залите на театрите и с аплодисментите да ви връщат отново и отново на сцената.
Министерството на културата продължава да полага големи усилия, за да можем през този творчески сезон да обновим сценични пространства на театри и музикални институти в София, Русе, Варна, Смолян, Пловдив, Стара Загора и други селища в страната. Стремежът ни е Бюджет`2008 да ни позволи да продължим започнатото, за да заблестят домовете на изкуството с най-ярката си красота. Вярвам в максимата, че творчеството може да бъде свободно само ако се прави от сърце и въпреки всички трудности. Да твориш значи да се противопоставяш на разрухата и апатията, а е доказано, че българските творци активно участват в опазването на духовното здраве на нацията.
        Възхищавам се на невероятния хъс, с който успявате да съхраните радостта от съдбата си да сте част от голямата българска култура, наредила ни от изконни времена сред най-талантливите европейски народи.
        Продължавайте да зареждате с духовната енергия на изкуството българската нация. 
        НА ДОБЪР ЧАС, ПРИЯТЕЛИ! „
 
 
 


Водещи новини

Времето