Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Поздрaвление До Колектива На Дст „Алеко Константинов” По Случай 50-Годишнината На Театъра

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Поздрaвление До Колектива На Дст „Алеко Константинов” По Случай 50-Годишнината На Театъра


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати поздрaвление до колектива на ДСТ „Алеко Константинов” по случай 50-годишнината на театъра. В поздравителния адрес на министър Данаилов се казва:

        УВАЖАЕМИ ДАМИ И ГОСПОДА,
        СКЪПИ ПОЧИТАТЕЛИ НА ТЕАТРАЛНОТО ИЗКУСТВО,

        Петдесет години в историята не са голям отрязък от време, но когато този период е наситен с уникалния талант на театралните ни колоси и светлината на извисения български дух, когато всеки миг от него е зареден със стремеж към възвишеното в името на благородната мисия на културата – да възпитава хората в изконните нравствени ценности, той се превръща в жизнено важен момент от националната ни биография.
Гордея се, че вече половин век със своя ярък афиш и плеяда творчески имена Сатиричният театър е едно от светилищата на българската култура. Утвърждавайки естетиката на съвременния български театър, те положиха в олтара на Талия всички свои знания и многоцветни дарования, пренебрегвайки често дребните житейски нужди в името на един извисен духовен свят, пресъздаден по незабравим начин.


         Скъпи приятели от Държавен сатиричен театър „Алеко Константинов”,

        Казват, че човешките „добродетели” са най-често прикрити пороци. Лекувайки ги чрез смеха, вие осъществявате една от най-действените терапии за здравето на нашето общество, моделирайки в него критерии за добро и зло по неповторим начин! Затова вярвам, че всеки човек, докоснал се до острата сатира или веселия смях на вашите постановки, е истински Щастливец!
Пожелавам успех на премиерата на пиесата, с която откривате юбилейния си 50-ти сезон!”



Водещи новини

Времето