Хора С Увреждания Ще Гледат Безплатно Филма „Дворецът Балчик”

Хора С Увреждания Ще Гледат Безплатно Филма  „Дворецът Балчик”


        Филмът „Дворецът Балчик”, който беше представен за първи път пред публика на Международния фестивал на късометражното кино „В Двореца” през септември, ще бъде показван безплатно на хора с увреждания в новооткрития кафе-театър „Каменна зала” в комплекса. Кинотворбата разказва за уникалния паметник на архитектурното и парково изкуство Държавен културен институт  „Двореца” в град Балчик. Продуцент на филма е Росица Малчева -  Златкова. Сценарият и режисурата са на Роман Сушков, оператори са Роман Сушков и Емил Димитров. Авторският текст е на Росица Малчева - Златкова и Диана Йонкова, а музиката - на композитора Пламен Мирчев - Мирона.
        „Най-важната мисия на филма е този паметник да бъде социализиран за хората с увреждания. Това е уникално място, чийто ландшафт и терасиране не позволяват тези хора да му се насладят. Има само една площадка, от която може частично да се види мястото. Тяхната болка ни вдъхнови за работа”, сподели продуцентът Росица Малчева – Златкова. Тя е автор на книгата „… Балчик”, посветена на румънската кралица Мария. „Идеята за филма се роди преди две години, когато с фотографите Иван Неделчев и Евгени Петров снимахме „Двореца” през различните сезони за книгата ми”, допълни продуцентката.
        Филмът, който бе високо оценен на фестивала, вече има покани за участие в няколко международни фестивала за документално кино.
 


Водещи новини

Времето