В Зала „Средец” На Министерство На Културата Беше Представено Изданието „Българската Народна Носия – Древна И Модерна”

В Зала „Средец” На Министерство На Културата Беше Представено Изданието „Българската Народна Носия – Древна И Модерна”


        Днес в изложбена зала „Средец” на Министерството на културата беше представено изданието „Българската народна носия – древна и модерна”. По време на представянето се състоя и ревю с изработени от деца дрехи, включващи елементи от традиционните носии.
        Специално, за да приветства децата и за да ги насърчи в осъществяването на техните творчески проекти, както и да представи официално каталога „Българската народна носия – древна и модерна” на събитието в зала „Средец” присъства зам.-министърът на културата Надежда Захариева.
        Каталогът е отпечатан с подкрепата на Министерството на културата и е част от програмата по отбелязване на Европейските дни на наследството през тази година. В него са включени резултатите от Шестия национален конкурс на същата тема, организиран от Националното етнопедагогическо сдружение „Проф. д-р Иван Шишманов”. Представените творби на деца от различни възрасти показват, че българската народна носия, е намерила своите най-искрени ценители и продължители в лицето на най-младите.

        Снимки от събитието можете да видите тук.



Водещи новини

Времето