Хіі – То Издание На „Реклама Експо 2007” Е Под Патронажа На Министерството На Културата

Хіі – То Издание На „Реклама Експо 2007” Е Под Патронажа На Министерството На Културата


        За първи път в своята многогодишна история изложението РЕКЛАМА ЕКСПО се провежда под патронажа на Министерството на културата. Тази година в XVII-то издание на РЕКЛАМА ЕКСПО, организирано от  Националния дворец на културата и Прим Дизайн, се поставя акцент върху визуалните комуникации и графичния дизайн. Изложението беше открито на  9 октомври и ще продължи  до 12 октомври 2007 г. Заместник-министърът на културата Явор Милушев поздрави участниците и гостите на излжението.


        За участие в дискусиите са поканени представители на АРА, САБ, СБХ, БТПП, БСК, Столична община, партньори от най-авторитетните професионални организации в областта на културата, рекламата, дизайна, компютърните технологии, визуалните комуникации, изследователи, преподаватели и студенти от най-големите български университети от цялата страна и др. В рамките на РЕКЛАМА ЕКСПО 2007 отново са поканени за участие професионалните партньори от Асоциацията на рекламните агенции – България, която ще представи наградите на Осмия фестивал на АРА (ФАРА).
       
В съпътстващата програма на РЕКЛАМА ЕКСПО 2007 модератори ще бъдат известните специалисти проф. д-р Христо Кафтанджиев – експерт и преподавател по визуални комуникации във Факултета по журналистика и масови комуникации на СУ „Св. Кл. Охридски”; доц. д-р Соня Алексиева - PR експерт и преподавател в НБУ по връзки с обществеността, реклама и бизнескомуникации в Нов български университет; Стефан Серезлиев - графичен дизайнер, изследовател и преподавател, който работи в областта на професионалната практика и висшето образование по графичен дизайн, визуални комуникации и реклама. Целта на многобройните семинари и дискусии е да се разисква какво се случва на рекламния пазар след приемането на България в ЕС във време на подем и окрупняване, но и на все по-бързо навлизане на световни компании в рекламата.
        
В сайта на РЕКЛАМА ЕКСПО 2007, (www.reklamaexpo.com) е регламентирано участието в конкурсната програма. Участниците има право да се състезава във всички раздели. В конкурса се приемат само проекти, реализирани между предшестващото и настоящето изложение. Всички материали за конкурсите се представят на видеоекран в централното фоайе на НДК.
       
Кулминация на изложението е представянето на всички номинирани материали на заключителния спектакъл на фестивала на 12 октомври 2007 г., по време на който по традиция официално ще бъдат връчени Годишните награди на РЕКЛАМА ЕКСПО и символът на изложението - наградата „Златният петел”. Церемонията ще бъде излъчена директно по Канал 1 и Сателитен канал „България” на БНТ.




 


Времето