Зам.-Министърът На Културата Надежда Захариева Участва В Международния Панаир На Книгата Във Франкфурт

Зам.-Министърът На Културата Надежда Захариева Участва В Международния Панаир На Книгата Във Франкфурт


       Зам.-министърът на културата Надежда Захариева участва в работата на Международния панаир на книгата във Франкфурт на Майн, Германия (10-14 октомври 2007 г. (www.frankfurt-book-fair.com). Тя ще има делови срещи и разговори, между които с ръководството на Националния център за книгата на Гърция по въпросите за сътрудничеството между панаирите на книгата в София и Солун, както и за опита в популяризирането на “малките” литератури в европейското културно пространство.
        И тази година по инициатива на Министерството на културата България се представя с национален щанд на панаира. Това е най-голямото книжно изложение в света с повече от 7000 участници от над сто страни.
Българският щанд е осигурен от Агенцията за малки и средни предприятия и е подготвен от Асоциация «Българска книга» и водещи български издателства.
        Специално за панаира с финансовата подкрепа на Министерството на културата е подготвен сборникът Bulgarian Pages (“Български страници”) на български и английски, представящ съвременната българска книга и литература.
        На 12 октомври пловдивското издателство “Летера” ще представи книгата Ancient Thracians: the people, the myths, the art (“Древните траки – хората, митът, изкуството”) на проф. Иван Маразов.
Още един български акцент в програмата на Франкфуртския панаир е представянето от австрийското издателство Sisyphus (“Сизиф”) на двуезичната (немски и български) стихосбирка Mit Flügeln aus Sand (“С крила от пясък”) – на поетесата Анна Генчева, която от 1993 година живее във Виена.




Времето