Българският Документален Филм ”Развод По Албански” На Режисьорката Адела Пеева Е Номиниран За Наградата На Европейската Филмова Академия За Най-Добър Документален Филм На 2007 - Prix Arte

Българският  Документален Филм ”Развод По Албански” На Режисьорката Адела Пеева Е  Номиниран За Наградата На Европейската Филмова Академия За Най-Добър Документален Филм На 2007 - Prix  Arte


        Българският документален филм ”Развод по албански” на режисьорката Адела Пеева е номиниран за наградата на Европейската филмова академия за най-добър документален филм на 2007 - Prix Arte.
Филмът е копродукция на "Адела медия", БНТ и немската телевизия WDR и е осъществен с подкрепата на Националния филмов център. Оператор на ”Развод по албански” е Жоро Неделков, а музиката е на Фатос Керими.
        Това е вторият български филм в 20-годишната история на Европейската филмова академия, номиниран за високото отличие, известно още като европейски "Оскар" или награда "Феликс". Първият беше също на Адела Пеева - "Чия е тази песен", през 2003 година.



Времето