Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Откри Изложба На Скулптора Димитър Илиев В Зала „Средец” На Министерството На Културата

Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Откри Изложба На Скулптора Димитър Илиев В Зала „Средец” На Министерството На Културата



        Зам.-министърът на културата Явор Милушев откри изложба на скулптора Димитър Илиев в зала „Средец” на Министерството на културата. „Поводът за настоящата изложба на Димитър Илиев е 30-годишнината от завършването на висшето му образование в България. Той е родом от Цариброд, има над 100 участия в самостоятелни изложби в Сърбия и други страни от Европа и е директор и на Царибродската художествена галерия” – с тези думи зам.-министър Милушев представи автора на изложбата, която ще може да се види до 23 октомври в зала „Средец” на бул. „Ал. Стамболийски” 17 в София. Зам.-министър Явор Милушев посочи още, че успехът на изложбата се дължи и на факта, че един човек отдава почит на своя учител, при когото се е дипломирал. Изложбата се организира от Министерството на културата на Република България и Община Димитровград, Република Сърбия.
        Специални гости на откриването на експозицията, в която са включени 27 картини и 40 скулптури, бяха посланикът на Сърбия у нас Данило Вучетич, както и първият съветник Владимир Решетар. Посланикът изрази задоволството си, че присъства лично на откриването на изложбата на свой сънародник.
        Изложбата представи Бисера Йосифова, заместник-директор на Националната художествена галерия и изкуствовед. Тя изтъка приноса на Димитър Илиев за превръщането на Градската галерия в Цариброд, на която той е ръководител, в истинско средище на духа. Г-жа Йосифова припомни и заслугите на Димитър Илиев за създаването и популяризирането на Международния художествен пленер “Погановски манастир”, който трайно присъства в културния живот на региона.




Водещи новини

Времето