Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Посети Смолян И Кърджали

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ще Посети Смолян И Кърджали


        На 19 и 21 октомври министърът на културата проф. Стефан Данаилов ще посети Смолян и Кърджали.
На 19 октомври, петък, министър Данаилов ще бъде в Смолян. Той ще посети Родопския драматичен театър „Николай Хайтов” и читалище „Балкански просветител”. В двата културни института в момента се извършва ремонт със средства, осигурени от Министерството на културата. За подмяната на стъклопакета на сградата на театъра Министерството на културата осигури през тази година 500 хиляди лева. За ремонта на сградата на читалище „Балкански просветител” министерството осигури 40 хиляди лева, толкова са и парите, отпуснати от община Смолян.
        В 14.30 ч. в залата на Художествената галерия в Смолян е срещата на министъра с дейци и творци на културата. В 17 часа същия ден проф. Стефан Данаилов ще бъде в читалище „Орфееви гори” в кв. „Райково”. Сградата на читалището е ремонтирана със средства на Министерството на културата и на програма „Красива България”. Министър Данаилов ще връчи на читалище „Орфееви гори” и на читалище „Кирил Маджаров” в Смолян дарение от издателство „Захарий Стоянов” – двеста тома книги.
        На 21 октомври, неделя, министърът на културата ще посети Кърджали. В 11 часа той ще участва в тържествата, посветени на деня на Кърджали – 21 октомври. Преди това проф. Данаилов ще присъства на празничната литургия в храма „Свети Георги” в Кърджали.




Водещи новини

Времето