Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Ректора На Югозападен Университет “Неофит Рилски”

Министърът На Културата  Проф. Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Ректора На Югозападен Университет “Неофит Рилски”


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов получи благодарствено писмо от ректора на Югозападен университет “Неофит Рилски” в Благоевград проф. д-р Илия Гюдженов.
        В писмото си проф. Гюдженов отправя благодарност на министър Данаилов за изключително ползотворната му подкрепа като министър на културата и почетен професор на университета, благодарение на което ЮЗУ “Неофит Рилски” успя да се утвърди не само като голям образователен, научен и духовен център на Югозападна България, но и да намери достойното място в европейското образователно пространство.
        “Не се съмнявам, че ще предадете нашата благодарност на всички звена в Министерството на културата, които способстваха за провеждането на такива университетски изяви като Международния младежки фестивал “ЕВРОАРТ” и Благоевградския университетски фестивал на театъра, както и за включването на ЮЗУ “Н. Рилски” в редица европейски програми за трансгранично културно сътрудничество. В края на втория си мандат искам да Ви уверя, че ЮЗУ не би успял да получи възможно най-високата оценка при институционалната акредитация от Националната агенция за оценяване и акредитация при Министерски съвет, ако не бе широката обществена подкрепа. Своята 30-годишнина университетът ни посрещна с визия, съизмерима с динамиката на модерното европейско образование. Университетът разполага с авторитетен академичен състав и солидна материална база, тук е и най-модерната университетска библиотека у нас,” пише в благодарственото си писмо до министър Данаилов проф. Илия Гюдженов.
        В заключение ректорът на ЮЗУ проф. Гюдженов изразява желанието си ползотворното сътрудничество между Министерството на културата и Югозападния университет “Неофит Рилски” да продължи и занапред, след предстоящия избор на нов ректор.




Водещи новини

Времето