Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Се Срещна С Представители И Изпълнители От Музикалния Бизнес У Нас

Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Се Срещна С Представители И Изпълнители От Музикалния Бизнес У Нас


        Зам.-министър Явор Милушев прие в Министерството на културата представители и изпълнители от музикалния бизнес у нас. В срещата участваха Христо Мутафчиев, председател на Съюза на артистите в България, певицата Мария Илиева, член на УС на Съюза на артистите в България, Светльо Витков от „Хиподил”, членовете на група „Ъпсурт”, Диян Савов и Росен Стоев от Deep Zone Project, Васил Гюров, член на УС на „Музикаутор” и Любомир Савов, член на УС към САБ и музикант.
        Зам.-министър Милушев запозна гостите си с принципните позиции на Министерство на културата относно цялостното прилагане на законодателството в областта на авторското право и сродните му права, както и с последните промени в закона. Отбелязвайки прогреса в борбата с пиратството на интелектуална собственост, който се случи през последната година в България, зам.-министър Явор Милушев подчерта, че министерството застава изцяло зад труда на творците и ги увери, че страната ни ще продължи да полага усилия за прокарването на действия, насочени срещу интернет-пиратството, за законова защита на имената на артистите и на песните срещу неправомерната им употреба от мобилни и интернет-оператори; за засилване действията срещу уличното пиратство, включително и мощните действия срещу нелегалните продажби на нелицензирани дискове. От своя страна гостите на зам.-министър Милушев споделиха идеи, които ще бъдат обект на обсъждане на следващи срещи. Те му благодариха за оказаната подкрепа досега и го увериха, че посланията, които отправя, ще стигнат до максимално широк кръг млади хора, които са основните потребители на техните произведения.        

        Зам.-министър Милушев изрази задоволството си от факта, че има подкрепата на толкова талантливи хора. Той получи подаръци – оригинални музикални дискове, както и новата книга на Светльо Витков, в която той разказва за участието си в историята на „Хиподил”. Музикантите от група БТР, които нямаха възможност да присъстват на срещата, тъй като се готвеха за концерт, изпратиха специални поздрави на зам.-министър Милушев.



Водещи новини

Времето