Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Откри Фотоизложбата „Виетнам И България В Моето Сърце” На Извънредния И Пълномощен Посланик На Ср Виетнам В Р България Фам Куок Бао

Зам.-Министърът На Културата Явор Милушев Откри Фотоизложбата „Виетнам И България В Моето Сърце” На Извънредния И Пълномощен Посланик На Ср Виетнам В Р България Фам Куок Бао


        На 5 ноември /понеделник/ в 18.00 ч. в зала „Средец” зам.-министърът на културата Явор Милушев откри фотоизложбата „Виетнам и България в моето сърце” на извънредния и пълномощен посланик на СР Виетнам в Р България Фам Куок Бао.
        „Авторът на тази изложба е много нетрадиционен творец – това е посланикът на Виетнам. Това, което ме впечатли е, че за много кратко време Н. Пр. Фам Куок Бао успя да обикне нашата страна. От снимките наистина се вижда, че с много любов и топлота той се е отнесъл към нашето културно наследство, паметници на културата и природни забележителности”, каза при официалното откриване на експозицията зам.-министърът на културата Явор Милушев.
        „Наистина много обичам България и нейната красива природа и особено ме впечатлиха Седемте обекта в списъка на световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО, като Рилския манастир, Мадарския конник и Стария град Несебър”, каза посланик Бао и благодари на Министерството на културата на Р България за чудесната организация и предоставената му възможност да подреди снимките си в зала „Средец”.
        На откриването присъстваха гости от дипломатическите мисии, от Министерство на външните работи, от Министерство на образованието, от Народното събрание, както и професионални фотографи, сред които и Иво Хаджимишев. Организатори на изложбата са: Министерството на културата на Република България и Посолството на СР Виетнам в Р България.
        Посетителите на експозицията, която продължава до 11 ноември, могат да видят над 100 фотографии от Виетнам и България.

        Снимки от откриването на изложбата можете да видите тук.




Водещи новини

Времето