Незаконно Строителство На Сграда Е Спряно След Сигнал На Държавен Културен Институт „Двореца” – Балчик

Незаконно Строителство На Сграда  Е Спряно След Сигнал На Държавен Културен Институт „Двореца” – Балчик


        Ръководството на Държавен културен институт Културен център „Двореца” още през септември 2007 г. е сигнализирало главния архитект на община Балчик, че извън територията на „Двореца”, но в съседство с Комплекса, се извършва строителство на сграда, за която то не е уведомено и не са представени необходимите документи. Теренът на строящата се сграда е извън предоставената на Министерството на културата територия.
        Втори сигнал до главния архитект на община Балчик за същия строеж директорът на „Двореца” Тошко Гяуров изпраща през месец октомври т.г. В резултат на тези два сигнала строителството е спряно и в момента община Балчик извършва проверка на законността на строежа.
         Строителството на обекта не е съгласувано с НИПК, каквито са изричните законови изисквания, когато се намира в съседство с паметник на културата. След получаването на сигнала през октомври директорът на института арх. Георги Угринов е поискал от главния архитект на община Балчик да разпореди спиране на строителството. Изискана е и цялата документация на обекта. В момента НИПК извършва проверка по случая и ще наложи санкции на нарушителите съгласно закона.



Водещи новини

Времето