Българският Културен Институт В Москва Започва Осъществяването На Проект За Популяризиране На Успешните Български Филми От Последните Години

Българският Културен Институт В Москва Започва Осъществяването На Проект За Популяризиране На Успешните Български Филми От Последните Години


        Българският културен институт /БКИ/ в Москва започва осъществяването на проект за популяризиране на успешните български филми от последните години. На 5 декември в програмата на Дома на киното в руската столица ще бъде показан “Маймуни през зимата” на Милена Андонова. Следващите заглавия са “Врабците през октомври” на Анри Кулев, “Време за жени” на Илия Костов, подборка българска анимация и премирани студентски филми.
        “Пазачът на мъртвите”, “Маймуни през зимата”, “Врабците през октомври” и “Време за жени” бяха показани с голям успех на фестивала в гр. Омск. БКИ Москва подготвя и голяма панорама на българското кино през пролетта на 2008 г.
        На 12 ноември от 19 ч. в Дома на киното в Москва се състоя втората московска премиера на филма на Илиян Симеонов “Пазачът на мъртвите”. С него БКИ започна осъществяването на проекта за популяризиране на успешните български филми от последните години. Първата премиера на “Пазачът на мъртвите” беше осъществена в дома на БКИ на “Ленинградски проспект” в рамките на Международния Московски книжен фестивал през м. юни т. г. Прожекцията в Бялата зала премина с голям успех и предложение за участие в други руски филмови фестивали.



Водещи новини

Времето