Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Семейството На Поета Николай Зидаров

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Изпрати Съболезнователен Адрес До Семейството На Поета Николай Зидаров


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов изпрати съболезнователен адрес до семейството и близките на поета Николай Зидаров. В съболезнованието на министър Данаилов се казва:

        „Скъпо опечалено семейство,

        Дълбоко скърбя за загубата на един от ярките поети и преводачи на България.
Николай Зидаров живя не само като сладкодумен писател, любимец на малки и големи, но и като открит, емоционален и достоен човек. Творец, без когото хората на България обедняха с едно талантливо дихание.
Винаги усмихнат, Николай Зидаров имаше за най-добри приятели децата. Няколко поколения българчета израснаха с неговите стихосбирки, пленени от героите на “Песента ме води за ръка”, “Звезди върху клепачите”, “Весело барабанче”, “Сини ваканции мои”.
        В поетичните си книги за възрастни като “Есенно тайнство”, “Зелените конци на ветровете”, “Кораби на слънцето”, Николай Зидаров се прекланя пред обикновения човек. Изключителна бе дарбата му да превръща думите в магия, неподвластна на времето и на съдбата. Сам уникална личност, той проникновено виждаше у всеки човек неговата неповторимост.
        Духът ми коленичи пред таланта и човешките качества на твореца, устоял на неумолимия ход на времето, достойно написал незабравимата страница на живота си. ПОКЛОН ПРЕД СВЕТЛАТА МУ ПАМЕТ!”



Водещи новини

Времето