Министерството На Културата Изказа Съболезнования По Повод Кончината На Актьора Сотир Майноловски

Министерството На Културата Изказа Съболезнования По Повод Кончината На Актьора Сотир Майноловски


      Министерството на културата изпрати съболезнования до семейството на Сотир Майноловски по повод кончината на именития бьлгарски актьор.

       В некролога, издаден от министерството, се казва:

        “Напусна ни един талантлив и самобитен актьор и прекрасен човек с неповторим характер – решителен и целеустремен, рязък и състрадателен, поетичен и ироничен.
      Неговата мисия бе да работи за развитието на театъра, за победата на доброто, на творчеството и на състраданието в живота ни. Силата на волята му помагаше да преодолява изпитание след изпитание.
Десетките роли, които изигра на сцената и на екрана, остават емблематични за съвременното ни изкуство. Влагайки цялата си любов и енергия в ръководството на няколко театъра, той не робуваше на лаврите, а търсеше големите творчески предизвикателства.
        Трогателна бе неговата социална чувствителност – мисията му бе не просто да е голям актьр, а да твори добро в живота, да помага на слабите и наранените от житейската несправедливост хора. Създавайки „Другият театър”, Сотир Майноловски насити пространството около себе си с обич и сила, дарявайки ни с искрицата надежда, че няма непреодолими трудности.
         Неговото жизнелюбие и талант оставят трайна и ярка следа в българската култура.

         СБОГОМ, СОТИ!”

         Сотир Майноловски