Млади Български Актьори Могат Да Кандидатстват За Второто Международно Лятно Театрално Училище За Професионални Млади Артисти От 1 До 30 Юни 2008 Г. В Москва

Млади Български Актьори Могат Да Кандидатстват За Второто Международно Лятно Театрално Училище За Професионални Млади Артисти От 1 До 30 Юни 2008 Г. В Москва


       Съюзът на театралните дейци на Руската Федерация започва мащабен международен проект – Второ международно лятно театрално училище за професионални млади актьори, което ще се проведе от 1 до 30 юни 2008 г. в гр. Звенигород (Московска област). Поканени за участие са млади актьори (до 35 години), говорещи руски език.
        Художествен ръководител на Второто Международно лятно театрално училище е председателят на Съюза на театралните дейци на Руската Федерация - народният артист А. А. Калягин. За периода от един месец актьорите ще се занимават със сценична реч, сценично движение, сценичен бой, фехтовка, сценична акробатика, история на руския и чуждестранния театър, актьорско майсторство под ръководството на известни преподаватели от Руската академия за театрално изкуство, Театрален институт „Б. Щукин”, Театрален институт „М. Щепкин” и Санкт-Петербургската държавна академия за театрално изкуство. Планират се серия майсторски класове с водещи кино- и театрални дейци.
        В периода на провеждане на Второто Международно лятно театрално училище ще бъдат поставени 5 или 6 разножанрови спектакъла (в областта на драмата, музиката, пластичното изкуство, спектакли за деца). Театралното училище ще бъде съпътствано от богата културна програма: екскурзии, посещение на музеи в Москва и Московска област и на постановки във водещи московски театри. Разходите за път, виза и застраховка са за сметка на участниците, а всички разходи, свързани с пребиваването на участниците на територията на Руската Федерация (настаняване, храна, културна програма, посещение на театри) се поемат от Съюза на театралните дейци в Русия. 
        Заявки за участие се приемат до 1 март 2008 г. на e-mail: isnstd@mail.ru.


      


        Формуляри за участие и пълна информация за лятното училище - тук.



Времето