Министър Стефан Данаилов И Министър Хасмик Погосян Ще Подпишат Утре В 11:30 Ч. Програма За Сътрудничество В Областта На Културата Между България И Армения

Министър Стефан Данаилов И Министър Хасмик Погосян Ще Подпишат Утре В 11:30 Ч. Програма За Сътрудничество В Областта На Културата Между България И Армения


        На 7 декември (петък) 2007 г. в 11:30 ч. в зала „Колегиум” на Министерство на културата проф. Стефан Данаилов и министърът на културата на Република Армения Хасмик Погосян ще подпишат Програмата за сътрудничество в областта на културата между Правителството на Република България и Правителството на Република Армения за периода 2007-2009 г. Преди подписването е предвидена среща между двамата министри, по време на която ще бъде обсъдено състоянието на двустранното културно сътрудничество и ще бъдат набелязани конкретни инициативи в изпълнение на Програмата.
        Програмата за сътрудничество в областта на културата между правителството на Република България и правителството на Република Армения за периода 2007-2009 г. е изготвена в изпълнение на чл. 21 от Спогодбата за сътрудничество в областта на културата, образованието и науката между правителството на Република България и правителството на Република Армения, подписана на 25 април 1994 г.
        Програмата съдържа текстове за развитие на взаимоотношенията между Република България и Република Армения в областта на културата, регламентира възможностите за сътрудничество в сферата на театъра, литературата, библиотечното и музейно дело, изобразителното изкуство, киното, музиката и танца.
В Програмата се уточняват ангажиментите на двете страни по опазването на историческото и културното наследство, сътрудничеството по отношение предотвратяването на незаконния износ, внос и трансфер на културни ценности, съгласно националното законодателство и съответните международни споразумения, подписани от договорните страни.



Времето