Министерството На Културата Ще Организира Кръгли Маси По Проблемите На Книгата И Библиотечното Дело

Министерството На Културата Ще Организира Кръгли Маси По Проблемите На Книгата И Библиотечното Дело


        През 2008 г. Министерството на културата ще организира две големи кръгли маси в областта на книгата и библиотечното дело. Първата е на тема „Библиотеката - мит и реалност” и ще се проведе през месец март във Варна, а през май, в рамките на литературните дни „Пловдив чете”, ще се състои втората кръгла маса по проблемите на българската литература. Това решиха на 11 декември на съвместно заседание  Експертният съвет по библиотечно дело и Експертният съвет за книгата и четенето, под председателството на зам.-министъра на културата Надежда Захариева.        
        На заседанието беше обсъдена и дейността на сектора  за популяризиране на българската книга и активизиране на четенето чрез реализирането на целеви програми, участие в национални и международни панаири на книгата, обогатяване и обновяване на фондовете на обществените библиотеки. Акцентирано беше върху изпълнението на програмата „Българските библиотеки – съвременни центрове за четене и информираност”, чиято втора сесия приключва до края на годината.                             
        Положителна оценка получи инициативата „Стихотворение на седмицата”, която ще продължи и през 2008 г., като се включат по-широко и други културни организации.


Времето