Зам.-Министърът На Културата Иван Токаджиев Ще Участва В Национална Работна Среща На Художествените Галерии

Зам.-Министърът На Културата Иван Токаджиев Ще Участва В Национална  Работна Среща На Художествените Галерии


        Заместник-министърът на културата Иван Токаджиев ще участва в Националната работна среща на директорите на художествените галерии в Република България, която ще се състои на 17 декември (понеделник) от 11 часа в залите на Националната галерия за чуждестранно изкуство в София. Темата на срещата, организирана от Дирекция „Музеи, галерии и изобразителни изкуства” в министерството на културата,  е „Състояние, проблеми и перспективи пред българските художествени галерии”.
        Основни теми на дискусията са представянето на българското изкуство чрез постоянните си експозиции и временните изложби в страната и чужбина, финансирането на галериите, състояние на художествените им фонове и изследователската дейност и добрите практики от „Нощта на музеите” и „Европейското културно наследство”. Ще се обсъдят необходимите промени в нормативната уредба и участието на художествените галерии с проекти и програми, финансирани от Европейските фондове.
        Особено внимание ще бъде отделено и на въпросите, свързани с европейския опит в областта на дигитализацията на художествените фондове. Националната работна среща на директорите на художествените галерии в България е част от дискусиите, свързани с опазването на културното наследство.
 


Времето