Театър 199 Вече Ще Носи Името На Валентин Стойчев

Театър 199 Вече Ще Носи Името На Валентин Стойчев


        Днес, 18 декември 2007 г., на пресконференция в “Театър 199” по повод генералната репетиция на спектакъла „КОКО” (COCO CHANEL) от Саня Домазет, заместник-министърът на културата Надежда Захариева оповести пред журналистите Указ № 399 на президента на Република България, с който “Театър 199”се преименува в “Театър 199 Валентин Стойчев”.
        Указът на президента на Република България Георги Първанов е издаден на 7 декември т.г. на основание чл. 98, т. 13 от Конституцията на Република България.
        Дългогодишният директор на “Театър 199” и председател на Сдружението на театралните директори Валентин Стойчев почина на 58 г. през юли т.г. след кратко боледуване.

        Заместник-министър Надежда Захариева припомни, че Валентин Стойчев отдаде цялата си енергия и любов на българския театър и с таланта си превърна най-малкия столичен храм на Мелпомена в притегателна сцена за най-известните ни актьори, режисьори и творци. „Валентин Стойчев бе и един от най-добрите мениджъри в българския театър, той много ни липсва днес”, подчерта тя.

        Премиерата на спектакъла ”КОКО” е на 19 декември от 19:30 ч. Постановката с участието на Цветана Манева и Ася Иванова е на Възкресия Вихърова, а сценографията - на Зарко Узунов.



Времето