90 000 Лв. Инвестира Министерството На Културата За Ремонт На Дома За Ветерани На Културата

90 000 Лв. Инвестира Министерството На Културата За Ремонт На Дома За Ветерани На Културата


        Днес министърът на културата проф. Стефан Данаилов посети обновения Дом за ветерани на културата и изкуствата в столичния квартал „Захарна фабрика”.
        Министерството на културата осигури средствата в размер на 90 000 лв. за цялостния ремонт на дома. Изцяло обновено е вътрешното оборудване на всички стаи. Ремонтирани са трапезарията, кухнята, пералното помещение, подменено е осветлението, доставено е ново кухненско обзавеждане. Основно ремонтирано и обновено е и коридорното пространство.
        „Догодина ще дадем поне още 40 000 лв., за да се ремонтира общият вход на сградата долу. Необходима е и нова, по-топла настилка на коридора. Отново е нужно да се ремонтират банята и тоалетните, за да са както трябва”, каза министър Данаилов, след като огледа направеното. Той направи лично дарение на възрастните си колеги за празничната им трапеза - две печени агнета, плодове, сладкиши, безалкохолни напитки и червено вино. Министър Данаилов предаде и подарък от премиера Сергей Станишев – прясно свинско месо, половината от което ще получат хората от другия Дом за възрастни, който се намира в същата сграда.
        Министър Данаилов посещава традиционно Дома за артисти ветерани за Коледа и Великден. „Сега имам и други поводи, да почерпя колегите – рождения ми ден, както и 55-годишнината от създаването на дома”, сподели проф. Данаилов. Той съобщи, че е намерил решение на проблем, с който беше запознат на място от обитателите на дома. „Ще осигурим средства за обитателите, по повод на искането им да внасят оборотните си пари за храна от следващата месечна пенсия”, обясни Стефан Данаилов. 
        От името на всички обитатели на Дома за артисти ветерани неговият директор Трифон Димитров връчи на министър Стефан Данаилов подарък и му прочете стихотворението на Ръдиард Киплинг „Ако”. 

        СНИМКИ
       



Времето