Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Участва В Празничната Програма На Дарик, Посветена На 15-Ия Рожден Ден На Радиото

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Участва В Празничната Програма На Дарик, Посветена На 15-Ия Рожден Ден На Радиото


        В празничната програма на Дарик радио днес взе участие и министърът на културата проф. Стефан Данаилов. Той се яви на „изпит” пред свои студенти от класа по актьорско майсторство от Националната академия за театрално и филмово изкуство „Кр. Сарафов”. Илияна Коджабашева, София Бобчева и Сава Драгунчев препоръчаха на слушателите да оценят министъра. Екипът на Дарик също се присъедини към призива за оценка и постави Отличен /6/ на министъра за представянето му.
        Проф. Стефан Данаилов беше поканил в студиото на своето предаване „Културно кафе” и един от най-талантливите млади български актьори Иван Бърнев. От Лос Анджелис пряко по телефона се включи и още един бивш студент на проф. Данаилов – актьорът Башар Рахал, който от няколко години живее и работи в САЩ.
        В предаването си проф. Данаилов пускаше и културна реклама - актьорите Силвия Лулчева и Мариан Маринов бяха записали специални клипчета, в които по оригинален начин съобщиха отпуснатите суми от министерството за ново българско кино, за обновяване фонда на библиотеките и читалищата, за извършените ремонти на паметници на културата. Министър Данаилов обеща да направи реклама и на всяка организация, която даде пари за подпомагане на българската култура.
        Директорът на Българския културен институт във Виена „Дом Витгенщайн” Борислав Петранов също се включи в предаването като специален кореспондент на „Културно кафе” в австрийската столица. Той разказа за предстоящия концерт на 6 май в памет на Гена Димитрова и за изложбата на австрийски художници в България по повод Годината на междукултурния диалог.

 


 


 


 

Повече снимки от събитието - тук.





Времето