Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ориса Първото Бебе На 2008 Година

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Ориса Първото Бебе На 2008 Година


        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов ориса на тържествена церемония във Военния клуб на 27 януари първото бебе на 2008 година – Спасимира. В присъствието на своите родители тя получи от своя орисник златна гривна със специален надпис „На Спасимира от Стефан Данаилов”, огромен плюшен заек, традиционния златен медальон на кампанията и много подаръци.
        За сестричката на Спасимира – 9-годишната Парашкева и за братовчедка й, родена един ден преди Спасимира, проф. Данаилов донесе две големи кошници с лакомства и комплекти Енциклопедия „Британика”, издание на в. „Стандарт”. Семейството на Спасимира, както и родителите на последното бебе за 2007 г., Янислава, получиха от министър Данаилов безплатен абонамент за всички спектакли на Държавните културни институти в Пазарджик и във Варна, откъдето е Янислава.
        Министърът на културата проф. Стефан Данаилов прочете специално писмо-орисия, в което изреди своите благопожелания на малката. Той дари лични 1000 лева за закупуване на апаратура в болницата в Пазарджик, където се роди първото бебе на годината. Специални подаръци министърът връчи и на лекарския екип, в чиято смяна се е родила Спасимира.

ОРИСИЯ ЗА ПЪРВОТО БЕБЕ - 2008


БЪДИ ЖИВА И ЗДРАВА, СПАСИМИРА!

Орисвам те да си умна, честна, силна и с красивата си усмивка да озаряваш света около теб!

По пътя, отреден от съдбата, безпогрешно да различаваш доброто от злото, да не жалиш сили в полза на истината, да градиш живота си така, че когато погледнеш назад, да се гордееш с всеки миг от него.

Да бъде щастливо и безгрижно детството ти, да е богата на цветове палитрата на младостта ти, дa e достойна и мъдра, споделена от внуци златната есен на твоя дълъг житейски път.

Орисвам те да изживееш споделени вълшебства от щастие и звездопади от специални мигове!

Орисвам те да обичаш и да бъдеш обичана!

Орисвам те да бъдеш добър приятел, защото само човек, който е добър приятел, може да има много истински приятели!

Орисвам те да бъдеш щастлива с това, което имаш, докато се бориш за това, което желаеш!

Орисвам те да почиташ родителите си така, както после ще те почитат твоите внуци и правнуци!

Орисвам те да продължиш дарованията на своя род, сред които блести талантът на оперната прима Надя Шаркова и майсторството на режисьора Атанас Василев.

Орисвам те да бъдеш горда българка, да обичаш страната и народа ни, да се вдъхновяваш от историята и труда на своите съвременници и с твоите успехи да издигнеш самочувствието на българския род!

ДА СЕ ИЗПЪЛНИ ПОСЛАНИЕТО НА ИМЕТО ТИ – СПАСИ МИРА!

27.01.2008 г.










 






Времето