Министър Стефан Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Директора На Катедралния Музей Във Виена По Повод Изложбата „Огън И Дух – 1000 Години Български Икони"

Министър Стефан  Данаилов Получи Благодарствено Писмо От Директора На Катедралния Музей Във Виена По Повод Изложбата „Огън И Дух – 1000 Години Български Икони"


Министърът на културата проф. Стефан Данаилов получи благодарствено писмо от д-р Бернхард Бьолер, директор на Катедралния музей във Виена.
В писмото си д-р Бьолер благодари на проф. Стефан Данаилов за подкрепата при организирането и откриването на 13 ноември 2007 г. в залите на Епископския дворец във Виена на голямата изложба „Огън и дух – 1 000 години български икони”, посветена на приемането на България за член на ЕС.
„Изложбата, която в голямата си част излага за първи път икони и литургични предмети от Националния църковен историко-археологически музей в чужбина, предлага изключителната възможност съкровищата на Българската православна църква да бъдат показани в Австрия, а по-късно и в Германия, където от средата на месец март т.г. е запланувано нейното продължение в гр. Франкфурт на Майн”, се отбелязва в писмото на д-р Бьолер.
Уважаеми г-н министър, фактът, че вие лично присъствахте на откриването на изложбата „Огън и дух – 1000 години български икони” във Виена и връчихте на двамата й главни организатори – директорите на музеите Никола Хаджиев и д-р Бернхард Бьолер, високото отличие на Министерството на културата „Златен век”, остави забележителен спомен и предизвика огромен медиен отзвук, пише в благодарственото си писмо до проф. Данаилов директорът на Катедралния музей във Виена.