Концерт На Младежка Филхармония „София” При Нму „Л. Пипков” Под Диригентството На Проф. Александър Якупов Ще Се Състои На 14 Март В Зала „България”

Концерт На Младежка Филхармония „София” При Нму „Л. Пипков” Под  Диригентството На Проф.  Александър Якупов Ще Се Състои На 14 Март В Зала „България”


       На 14 март 2008 г. в зала „България”  в София от 19.00 ч.  ще се състои концерт на Младежка филхармония „София” при Националното музикално училище „Любомир Пипков”, под диригентството на заслужилия деятел на изкуствата на Руската федерация и лауреат на международни конкурси професор Александър Николаевич Якупов – художествен ръководител и диригент на Оперния театър към  Московската консерватория, директор на Централно музикално училище /ЦМШ/ при Консерваторията.       
       Концертът е включен в Цикъл концерти „Година на Русия в България”, той се провежда се под егидата на Министерство на културата и под патронажа на министъра на културата проф.Стефан Данаилов.        
        В програмата на концерта са включени  произведенията:
       Увертюра “Егмонт” от Лудвиг ван Бетовен
        Концерт за пиано и оркестър a moll,op.16 от Едвард Григ;
        “Кармен – сюита” от Жорж Бизе – Родион Шчедрин. 
       Солисти на концерта са  Асен Танчев –пиано, ученик от НМУ “Любомир Пипков” в класа на Милка Митева, който през декември 2007 г. спечели първа награда на Четвъртия международен конкурс „Млади пианисти”,  организиран от ЦМШ - Москва;  а също и Георги Виденов, Виктор Бенев, Смила Стоева, Руслан Драмчев, Мишел Тауфик – ударни инструменти – възпитаници на М. Палиева и Марина Миндова и носители на много награди и лауреатски звания от наши и международни конкурси.        
         С този концерт се поставя началото на възобновяване  традиционните контакти между ЦМШ Москва и НМУ “Л.Пипков” София.  
 


Водещи новини

Времето