Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Голямата Награда "Золотая Муза"

Министърът На Културата Проф. Стефан Данаилов Получи Голямата Награда "Золотая Муза"


        На официална церемония, която се проведе на 8 март в хотел „Шератон” в София, министърът на културата проф. Стефан Данаилов получи голямата награда "Золотая муза" за приноса си в развитието на културните отношения между България и Русия. Със специално отличие беше удостоен и изтъкнатият руски режисьор и актьор Никита Михалков, който дойде в България специално, за да представи филма си „12” – акцент в програмата на дванадесетото издание на „София филм фест”.

        В годината на Русия в България награди за цялостно творчество получиха актрисата Жоржета Чакърова и театралният режисьор Крикор Азарян. За приноса им в развитието на руската култура у нас с награда "Золотая муза" бяха отличени актрисата Александра Сърчаджиева, музикантите Радка Чомакова и Николай Евров, поетът Андрей Андреев и други български творци. Специална награда за издателска дейност получи Божана Апостолова.

        Наградите "Золотая муза" са българо-руски проект и се дават за принос в развитието на културите на България и на Русия. Председател на тазгодишното жури за определянето на носителите на призовете беше Александрина Милчева.



Водещи новини

Времето