Народната Библиотека „Св. Св. Кирил И Методий” Ще Получи Като Дарение Факсимилното Копие На Прочутата „Сребърна Библия” /Codex Argenteus /, Чийто Оригинал Се Съхранява В Библиотеката На Университета В Упсала

Народната Библиотека  „Св. Св. Кирил И Методий” Ще Получи Като Дарение Факсимилното Копие На Прочутата „Сребърна Библия” /Codex Argenteus /, Чийто Оригинал Се Съхранява В Библиотеката На Университета В Упсала


        На 13 март т.г. в заседателната зала на Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” ще бъде тържествено представено дарението от Н. Пр. г-н Бертил Рут, посланик на Швеция в България, на факсимилното копие на известната „Сребърна библия” /Codex Argenteus/, чийто оригинал се съхранява в библиотеката на Университета в Упсала.
         Шведските държавни институции са убедени, че Народната библиотека „Св.Св. Кирил и Методий” е най - подходящото място за съхранение на копието на „Сребърната библия”, тъй като преводът й на готски е направен от архиепископ Вулфила, който през IV- век е живял в днешните български земи.
        Дарението ще бъде официално връчено на директора на Народната библиотека проф. Боряна Христова от посланика на Швеция в България Н. Пр. г-н Бертил Рут на 13 март от 12.30 часа в заседателната зала на библиотеката.



Водещи новини

Времето