Международна Работна Среща На Тема „Българските Галерии През 21 В. – Дигитализация & Онлайн Достъп” Ще Се Проведе В Националната Художествена Галерия На 12 И 13 Март 2008 Г.

Международна Работна Среща На Тема „Българските Галерии През 21 В. – Дигитализация & Онлайн Достъп” Ще Се Проведе В Националната Художествена Галерия На 12 И 13 Март 2008 Г.


        На 12 и 13 март 2008 г. в Националната художествена галерия ще се проведе Международна работна среща на тема „Българските галерии през 21 в. – дигитализация & онлайн достъп”. Организатори са Националната художествена галерия и Институтът по информатика и математика при БАН. В работната среща ще участват Руси Русев, директор на Дирекция „Музеи, галерии и изобразително изкуство” в Министерство на културата, експерти от министерството, директори на общински и регионални галерии, представители на Националния институт за паметниците на културата, БАН, Държавната агенция за информационни технологии и съобщения, СУ „Св. Климент Охридски” и други.
        Основна цел на срещата е да конкретизира ангажиментите на държавните институции, свързани с дигитализацията на музейните фондове и да запознае бъдещите проектни партньори с възможностите на Седмата рамкова програма за финансиране на подобни проекти. На участниците ще бъдат представени и възможностите за обучение в областта на дигитализацията.
        Експертните доклади на лекторите в Международната работна среща ще бъдат публикувани в „Наръчник на куратора за дигитализация”, който може да се види в електронен вариант на интернет страницата на секция „Приложения на информационните технологии в хуманитарните науки” на Института по информатика и математика на БАН.
        Програмата на Международната работна среща „Българските галерии през 21 в. – дигитализация & онлайн достъп” предвижда четири панелни сесии и четири кръгли маси след всяка от сесиите.

За повече информация:

Борис Данаилов, директор на НМБИИ - spnet.net@spnet.net
Калина Сотирова, секция ПИТХН, ИМИ-БАН – kalian@cc.bas.bg
София Минева – 9803325, 0899482444



Водещи новини

Времето