На 22 Март Младежкият Оркестър На Европейския Съюз Ще Изнесе Концерт В Зала „България” В София

На 22 Март Младежкият Оркестър На Европейския Съюз Ще Изнесе Концерт В Зала „България” В София


       На 22 март 2008 от 11.00 часа в Зала „България” в рамките на Пролетно турне 2008 концерт ще изнесе Младежкият оркестър на Европейския Съюз.
Под палката на изтъкнатия диригент и музикален директор на „Младежкия оркестър” Владимир Ашкенази, ще бъдат изпълнени Рапсодия „Вардар” ор. 16 от Панчо Владигеров, Концерт за цигулка от Ян Сибелиус и Симфония Доместика от Рихард Щраус. Солист ще бъде една от младите новоизгряващи звезди на музикалната сцена Арабела Щайнбахер.
        Пролетното турне на Младежкия оркестър на ЕС освен този концерт в България включва и концерти в Гармиш - Партенкирхен, Букурещ, Братислава, Виена и Милано. Турнето ще завърши с концерт в Ливърпул -Културната столица на Европа за 2008 година.

        Оркестърът на Европейския съюз е създаден през 1978 година от Лионел и Джой Брайър (председател и Генерален секретар на международната младежка фондация на Великобритания) с цел да представя европейските идеали за мир и разбирателство, като в същото време предоставя на млади музиканти от Общността възможността да придобият професионален опит.




Водещи новини

Времето