Продължава Фото-Изложбата „България: Скритото Съкровище На Европа”, Представена От Клуба На Българските Студенти От Харвард На Летището В Бостън

Продължава Фото-Изложбата „България: Скритото Съкровище На Европа”, Представена От Клуба На Българските Студенти От Харвард На Летището В Бостън


        С голям успех на летището в Бостън продължава изложбата с фотографии от България, представена от Клуба на българските студенти в Харвард. Фотографиите, повечето от които са на именития български фотограф Иво Хаджимишев, показват сцени от България, разпределени в няколко категории: История, Изкуства и занаяти, Култура и традиции, Природа, Индустрия, Хора и Начин на живот. Изложбата се осъществява с подкрепата на българското посолство във Вашингтон, Министерството по европейските въпроси, почетния консул на България в Бостън, Ърнст&Янг, ДТР Галерис, Луфтханза, Победа, НЕКА, АУБГ, Български културен център Мадара, РГ-21 Криейтив Тийм и др. Изложбата беше открита от посланика на България в САЩ Елена Поптодорова.
        Изложбата се състои от 29 фотографии, 25 от които на Иво Хаджимишев, който предостави творбите си безвъзмездно за целите на изложбата. Фоторепортерите Александър Михайлов, Орлин Любомиров и Тодор Танчев също дариха снимките си на изложбата.
        Организаторите се надяват това да бъде едва началото на по-активни инициативи за популяризирането на България в САЩ. В следващите месеци планират изложбата да посети и други американски градове и са готови да си сътрудничат с други предприемчиви българи, които биха искали да включат града, в който живеят, в обиколката. В близките месеци Клубът на българските студенти ще покаже в Харвард и фото-изложба на темата “Средновековна България”, подготвена от Иво Хаджимишев.
        Инициативите на българските студенти в Харвард не се ограничават единствено с културни проекти. Миналата година няколко члена създадоха доброволческа програма, чрез която привлякоха доброволци от Харвард, които в продължение на 2 месеца преподаваха английски и компютърна грамотност на български деца, лишени от родителски грижи. Вследствие успешните резултати миналото лято образователната програма, която се координира от новосъздадената Фондация „Стъпка за България”, ще продължи и това лято с пълна сила.
        Целта на членовете на Клуба на българските студенти в Харвард е да покажат разнообразните възможности, които България може да предложи както на туристи, така и на потенциални инвеститори. Местоположението на изложбата – международния терминал на бостънското летище – е изключително подходящо за привличане на вниманието на голям брой хора от различни държави и с разностранни интереси. Независимо дали посетителите са жители на Бостън, пътуващи туристи или представители на частния или публичния сектор, всеки може да открие нещо интересно в нея.




Водещи новини

Времето