Стартира Конкурсът “Национални Награди Алианц България 2008 За Живопис, Скулптура И Графика”

Стартира Конкурсът “Национални Награди Алианц България  2008 За Живопис, Скулптура И Графика”


        На 19 март 2008 г. в Изложбения комплекс на ул. “Рафаел Михайлов”№ 1 във Велико Търново се открива първата регионална изложба-конкурс “Национални награди Алианц България 2008 за живопис, скулптура и графика”. Изложбата е част от мащабен проект на Алианц България, осъществяван със съдействието на Съюза на българските художници и неговите представителства.
        Конкурсът е с национален характер и има за цел да обедини българските творци, като не поставя ограничения по отношение на стилови предпочитания, изразни средства, тематичен и сюжетен избор.
Творбите ще се селекционират от компетентно жури – петчленно за регионалните изяви и седемчленно за Националната изложба – конкурс. В състава им влизат изявени художници, изкуствоведи, дейци на културата. Ще бъде издаден каталог на български и английски език на наградените автори и техните творби .
        Конкурсът ще продължи от март до декември 2008 г. и включва шест регионални и една национална изложба-конкурс, която ще бъде официално открита на 28 ноември в СБХ, Галерия ”Шипка 6”, София и ще продължи до 10 декември 2008 г. Наградените ще получат  специални статуетки в деня на откриването на Националната изложба-конкурс в София.
 


Водещи новини

Времето